Китай и Швейцария подписаха съвместна декларация за задълбочаване на партньорството си, съобщава

...
Китай и Швейцария подписаха съвместна декларация за задълбочаване на партньорството си, съобщава
Коментари Харесай

Китай и Швейцария укрепват търговското си партньорство

Китай и Швейцария подписаха взаимна декларация за задълбочаване на партньорството си, съобщава " Ройтерс ".

Това се случи след среща на китайския министър председател Ли Цян с швейцарския президент Виола Амерд.

Ли е най-високопоставеният китайски чиновник, посетил Швейцария след визитата на президента Си Дзинпин през 2017 година Той се срещна с швейцарския държавен глава дружно с високопоставена китайска делегация преди Световния стопански конгрес в Давос.

Декларацията включва завършването на взаимно изследване за развиване на съществуващото съглашение за свободна търговия сред двете страни. " Това бележи важна стъпка към началото на възможни договаряния ", показаха от швейцарското държавно управление.

Китай е третият по величина търговски сътрудник на Швейцария след Съединени американски щати и Европейския съюз. Двете страни подписаха съглашение за свободна търговия през 2013 година - първата сходна договорка на Пекин с стопанска система в континентална Европа.

Усилията за обновяването му обаче по-рано бяха възпрепятствани поради опасения по отношение на спазването на човешките права в Китай. Диалогът сред швейцарското и китайското външно министерство ще бъде обновен тази година, като ще обгръща и въпроса с правата на индивида.

Ли и Амерд, които се срещнаха в имение от XVIII век покрай столицата Берн, разискаха и войната на Русия против Украйна, както и конфликта сред Израел и " Хамас ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР